é a penúltima linha da minha morada, enquanto aprendo matemática no MIT.

segunda-feira, outubro 23, 2006

chocolate chip cookies 3

Em inglês, que é como está no livro:

Preparation: 25 minutes
Bake: 8 minutes per batch
Oven: 375ºF
Makes: about 60 cookies

1/2 cup shortening
1/2 cup butter, softened
1 cup packed brown sugar
1/2 cup granulated sugar
1/2 teaspoon baking soda
2 eggs
1 teaspoon vanilla
2 1/2 cups all-purpose flour
1 12-ounce package (2 cups) semisweet chocolate pieces

1. In a large mixing bowl beat shortening and butter with an electric mixer on medium to high speed for 30 seconds. Add brown sugar, granulated sugar, and baking soda. Beat until mixture is combined, scraping sides of bowl ocasionally. Beat in eggs and vanilla until combined. Beat in as much of the flour as you can with the mixer. Stir in remaining flour. Stir in chocolate pieces.

2. Drop dough by rounded teaspoons 2 inches apart onto an ungreased cookie sheet. Bake in a 375ºF oven for 8 to 10 minutes or until edges are lightly browned. Transfer to a wire rack and let cool.

8 comentários:

Rita Maria disse...

O que é shortening?

ana rita disse...

mmm, eu em portugal não cozinhava, por isso não sei o que é em português... mas olha, é uma gordura vegetal, sólida, e a marca mais conhecida neste sítio é a crisco. Se procurares no google por imagens de shortening talvez ajude?

Ou há aí alguém a ler isto que saiba a palavra em português?

Railwayman disse...

Shortening, in its most generic meaning, is any fat or oil that is used to make a short crust or dough (one that has a high ratio of fat to flour, and turns out tender, crumbly, and rich).

In general usage, when you see the word shortening as an ingredient in a recipe, the author is referring to solid vegetable shortening, of which Crisco is the best-known brand.

Gordura de origem vegetal utilizada para fazer massa de pastelaria.

T. disse...

Margarina, creio.

Mariana disse...

Será margarina? Se for, dou graças à tradução, que ando com imensas receitas encravadas por não saber o que é o shortening... E esta ia juntar-se à lista! :)
Por falar em cookies, tenho uma excelente receita de uns de manteiga de amendoim... Queres? ;)

Rosita disse...

Sim queremos :)

Mariana disse...

Em inglês, então, que também é como a tenho (e sem shortening! :)):

INGREDIENTS
1 cup unsalted butter
1 cup crunchy peanut butter
1 cup white sugar
1 cup packed brown sugar
2 eggs
2 1/2 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1 1/2 teaspoons baking soda
DIRECTIONS
Cream together butter, peanut butter and sugars. Beat in eggs.
In a separate bowl, sift together flour, baking powder, baking soda, and salt. Stir into batter. Put batter in refrigerator for 1 hour.
Roll into 1 inch balls and put on baking sheets. Flatten each ball with a fork, making a criss-cross pattern. Bake in a preheated 375 degrees F oven for about 10 minutes or until cookies begin to brown. Do not over-bake.


Eu substituí parte do açucar branco por mais amarelo, que não fica tão doce. Da segunda vez cortei na baunilha e também ficaram menos enjoativas (acho que a baunilha não faz lá grande falta). Experimentem e depois digam coisas! :)

Nelson disse...

vou experimentar a receita e depois conto como correu. quando tiver tempo...

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